Jednoduchý recept

Vejce natvrdo v tuňákové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 48303

Ingredience

12 ks Ančovička - filety
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Kapary
100 g Majonéza
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
200 g Tuňák v oleji
4 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 591 kcal
Kilojoule 2 472kJ
1% Sacharidy 3 g
55% Tuky 41 g
24% Sodík 480 mg
90% Bílkoviny 51 g

Vejce natvrdo v tuňákové omáčce postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a podélně rozpůlíme. Rozložíme je na plochou mísu.

2

Rozmixujeme tuňáka, 4 filety ančoviček, 1 lžíci kaparů, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. Do vzniklé pasty zlehka vmícháme majonézu a podle potřeby dochutíme.

3

Vejce potřeme připravenou omáčkou, ozdobíme zbylými ančovičkami a kapary.

4

Salát necháme před podáváním asi 30 minut v chladničce.

Poznámka

Množství majonézy upravíme podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept