Slovenské pagáče - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slovenské pagáče
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 4831 |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
30 g | Droždí |
250 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Sůl |
50 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
1 hrnek | Vepřové škvarky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 79,5mg |
Draslík | 214,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Slovenské pagáče postup přípravy receptu:
1 | Těsto zaděláme a necháme vykynout, poté rozválíme na placku a potřeme mletými škvarky. |
2 | Těsto složíme v obou směrech na třetiny. |
3 | Rozválíme ho, potřeme škvarky a stejně složíme. |
4 | Rozválíme a krájíme na čtverečky, které dáváme na vymazaný plech. |
5 | Potřeme vajíčkem, necháme vykynout a pečeme při 200 stupních dozlatova. |