Jednoduchý recept

Divoká kachna s jablky a smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 48315

Ingredience

600 g Brambory vařené
250 g Jablka
1200 g Kachna divoká
100 g Máslo čerstvé
130 ml Smetana 33% (šlehačka)
10 g Sůl
250 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 557 kcal
Kilojoule 2 330kJ
8% Sacharidy 28 g
40% Tuky 30 g
50% Sodík 1 g
76% Bílkoviny 43 g

Divoká kachna s jablky a smetanou postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na osminky, kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Vykuchanou a očištěnou kachnu potřeme máslem, břicho naplníme jablky, otvor spíchneme jehlou nebo zašijeme.

2

V pekáčku na zbytku másla zpěníme kořenovou zeleninu, přiložíme celou nadívanou kachnu, osolíme a pečeme doměkka. Kachnu vyjmeme, naporcujeme a šťávu v pekáčku zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.

3

Porce kachy s jablky upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme smetanovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept