Panenka vepřová pečená na portském víně
60 min.
Ingredience
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
 - 125gramůMáslo čerstvé
 - 200mililitrůVíno portské
 - 6kusůBrambory
 - 100gramůŽampiony čerstvé
 - 20gramůTymián čerstvý
 - 2lžíceOlej slunečnicový
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 600gramůVepřová panenka
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
34 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
495 mg
Postup přípravy
- 1Vepřové panenky lehce osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Vhodíme na pánev na máslo a čekáme, dokud se maso nezatáhne. Pak přemístíme maso do remosky a vlijeme do ní portské víno. Pečeme 30 minut v remosce.
 - 2Zatímco se maso peče, oškrábeme brambory a rozkrájíme je na čtvrtky. Zasypeme solí, nasekanými lístky tymiánu a promícháme s olejem. Vložíme je do trouby, aby se zapekly. V průběhu pečení brambory občas promícháme.
 - 3Krátce před koncem pečení, asi 5 minut, vložíme k masu v remosce žampiony pokrájené na kousky.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.