Jednoduchý recept

Panenka vepřová pečená na portském víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 48316

Ingredience

6 ks Brambory
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
20 g Tymián čerstvý
600 g Vepřová panenka
200 ml Víno portské
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 584 kcal
Kilojoule 2 444kJ
7% Sacharidy 24 g
45% Tuky 34 g
22% Sodík 432 mg
62% Bílkoviny 35 g

Panenka vepřová pečená na portském víně postup přípravy receptu:

1

Vepřové panenky lehce osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Vhodíme na pánev na máslo a čekáme, dokud se maso nezatáhne. Pak přemístíme maso do remosky a vlijeme do ní portské víno. Pečeme 30 minut v remosce.

2

Zatímco se maso peče, oškrábeme brambory a rozkrájíme je na čtvrtky. Zasypeme solí, nasekanými lístky tymiánu a promícháme s olejem. Vložíme je do trouby, aby se zapekly. V průběhu pečení brambory občas promícháme.

3

Krátce před koncem pečení, asi 5 minut, vložíme k masu v remosce žampiony pokrájené na kousky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept