Jednoduchý recept

Divoká kachna pečená na celeru

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 48318

Ingredience

1 g Bobkový list
600 g Brambory vařené
250 g Celer bulvový
80 g Jablka
1200 g Kachna divoká
80 g Mrkev kořen
3 g Nové koření celé
3 g Pepř černý celý
80 g Petržel kořen
150 g Slanina vepřová
10 g Sůl
200 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 502 kcal
Kilojoule 2 100kJ
7% Sacharidy 27 g
68% Tuky 51 g
63% Sodík 1 g
81% Bílkoviny 45 g

Divoká kachna pečená na celeru postup přípravy receptu:

1

Polovinu slaniny nakrájíme na klínky, polovinu na kostičky, jablko oloupeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřinec, mrkev s petrželí nastrouháme nahrubo, celer nastrouháme zvlášť.

2

Očištěnou a vykuchanou divokou kachnu nasolíme, vnitřek vyplníme jablkem, zašijeme, kachnu prošpikujeme klínky slaniny.

3

Do pekáčku nasypeme kostičky slaniny, rozškvaříme, přisypeme mrkev s petrželí a polovinou celeru, na zeleniový základ položíme kachnu, zasypeme zbytkem celeru, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a podlijeme vínem. Pekáček dáme do trouby a maso pečeme doměkka. V průběhu pečení podle potřeby podléváme vodou.

4

Upečenou kachnu naporcujeme, porce upravíme na talíře, doplníme zeleninou z pekáčku a vařeným bramborem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept