Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 48320

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
20 ml Citronová šťáva
50 g Cukr třtinový
250 g Hrachové lusky
100 g Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
800 g Kuřecí prsa
50 g Mouka kukuřičná
50 ml Olej arašídový (podzemnicový)
2 kávová lžička Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 857 kcal
Kilojoule 3 586kJ
32% Sacharidy 115 g
25% Tuky 19 g
16% Sodík 321 mg
95% Bílkoviny 53 g

Jasmínové kuře postup přípravy receptu:

1

První připravíme marinádu. Na oleji lehce osmahneme cibulku. Přidáme nadrcený česnek a smažíme další dvě minuty. Poté přidáme postupně šťávu z citronu, cukr, olej, chilli, koriandr, sójovou omáčku a mouku s vodou. Smažíme cca 10 minut, nakonec dochutíme solí a pepřem dle chuti.

2

Maso nakrájíme na plátky, které naklepeme a zalijeme marinádou. Zakryjeme a necháme minimálně dvě hodiny odležet, ideálně však přes noc.

3

Lusky hrášku omyjeme, rozdělíme na dvě poloviny a zabalíme do alobalu. Rýži uvaříme dle návodu na obalu.

4

Gril rozehřejeme na střední teplotu a rošt potřeme olejem. Maso grilujeme 4 minuty z každé strany, dokud není měkké. Průběžně potíráme marinádou. Hrášek za občasného otočení opečeme v alobalu.

5

Kuře podáváme spolu s rýší a grilovaným hráškem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept