Jasmínové kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jasmínové kuře
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 48320 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
50 g | Cukr třtinový |
250 g | Hrachové lusky |
100 g | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
800 g | Kuřecí prsa |
50 g | Mouka kukuřičná |
50 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
2 kávová lžička | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 115g |
---|---|
Cholesterol | 128,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 86,8mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,9mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Citronová šťáva, Cukr třtinový, Hrachové lusky, Kopr čerstvý, Koriandr čerstvý, Olej arašídový (podzemnicový), Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mouka kukuřičná, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jasmínové kuře postup přípravy receptu:
1 | První připravíme marinádu. Na oleji lehce osmahneme cibulku. Přidáme nadrcený česnek a smažíme další dvě minuty. Poté přidáme postupně šťávu z citronu, cukr, olej, chilli, koriandr, sójovou omáčku a mouku s vodou. Smažíme cca 10 minut, nakonec dochutíme solí a pepřem dle chuti. |
2 | Maso nakrájíme na plátky, které naklepeme a zalijeme marinádou. Zakryjeme a necháme minimálně dvě hodiny odležet, ideálně však přes noc. |
3 | Lusky hrášku omyjeme, rozdělíme na dvě poloviny a zabalíme do alobalu. Rýži uvaříme dle návodu na obalu. |
4 | Gril rozehřejeme na střední teplotu a rošt potřeme olejem. Maso grilujeme 4 minuty z každé strany, dokud není měkké. Průběžně potíráme marinádou. Hrášek za občasného otočení opečeme v alobalu. |
5 | Kuře podáváme spolu s rýší a grilovaným hráškem. |