Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 48321

Ingredience

1 polévková lžíce Kopr čerstvý
300 g Krabí maso konzervované
350 g Listové těsto
3 špetka Pepř černý mletý
400 g Sýr smetanový tavený 45%
80 g Sýr Čedar
3 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Řeřicha
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 839 kcal
Kilojoule 3 511kJ
13% Sacharidy 48 g
70% Tuky 53 g
29% Sodík 580 mg
81% Bílkoviny 45 g

Pirohy s krabím masem postup přípravy receptu:

1

Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále dva pláty o síle 3 mm. Vykrojíme 24 koleček o průměru 8-10 cm.

2

Krabí maso z konzervy scedíme ze šťávy, dáme ho do mísy. Očištěnou šalotku drobně pokrájíme, omytý kopr a řeřichu nasekáme nadrobno a spolu s čerstvým sýrem, solí a pepřem podle chuti směs promícháme.

3

Na polovinu vykrojených koleček poklademe do středu lžící krabí nádivku. Okraje těsta s nádivkou (asi 1 cm) potřeme rozšlehaným vajíčkem a překryjeme prázdnými kolečky a okraje k sobě pevně přitiskneme. Pirohy potřeme zbývajícím vajíčkem, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme péct (na střední rošt) do předehřáté trouby. Pečeme při 225°C přibližně 15 minut dozlatova. Pirohy podáváme teplé i studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept