Pirohy s krabím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pirohy s krabím masem
Pirohy s krabím masem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 48321 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
300 g | Krabí maso konzervované |
350 g | Listové těsto |
3 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Řeřicha |
2 ks | Šalotka |
3 špetka | Sůl |
80 g | Sýr Čedar |
400 g | Sýr smetanový tavený 45% |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 175,3mg |
Draslík | 618,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Řeřicha, Šalotka, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Pepř černý mletý, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Krabí maso konzervované nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pirohy s krabím masem postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále dva pláty o síle 3 mm. Vykrojíme 24 koleček o průměru 8-10 cm. |
2 | Krabí maso z konzervy scedíme ze šťávy, dáme ho do mísy. Očištěnou šalotku drobně pokrájíme, omytý kopr a řeřichu nasekáme nadrobno a spolu s čerstvým sýrem, solí a pepřem podle chuti směs promícháme. |
3 | Na polovinu vykrojených koleček poklademe do středu lžící krabí nádivku. Okraje těsta s nádivkou (asi 1 cm) potřeme rozšlehaným vajíčkem a překryjeme prázdnými kolečky a okraje k sobě pevně přitiskneme. Pirohy potřeme zbývajícím vajíčkem, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme péct (na střední rošt) do předehřáté trouby. Pečeme při 225°C přibližně 15 minut dozlatova. Pirohy podáváme teplé i studené. |