Jednoduchý recept

Broskve naložené s medem a rumem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 48327

Ingredience

3 kg Broskve
750 g Cukr krystal
250 g Med včelí
8 polévková lžíce Rum
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 495 kcal
Kilojoule 2 072kJ
35% Sacharidy 124 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 6 mg
5% Bílkoviny 3 g

Broskve naložené s medem a rumem postup přípravy receptu:

1

Zralé, ale tvrdé broskve spaříme vroucí vodou a oloupeme. Rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecky. Rozdělíme je do sklenic. Ve vodě rozmícháme cukr s medem a povaříme.

2

Vychladlým roztokem zalijeme broskve. Několik pecek oloupeme a rozdrtíme. Do každé sklenice přidáme část a přilijeme 2 lžíce rumu. Zavíčkujeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme na temném a studeném místě.

Poznámka

Můžeme také sterilovat 10 minut od bodu varu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept