Jednoduchý recept

Zavařené broskve v cukru

  • Evropa
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 2 Zavařené broskve v cukru 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 48330

Ingredience

3 kg Broskve
1,3 kg Cukr krystal

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 620 kcal
Kilojoule 2 594kJ
44% Sacharidy 159 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 1 mg
5% Bílkoviny 3 g

Zavařené broskve v cukru postup přípravy receptu:

1

Použijeme větší, zralé, ale pevné broskve. Spaříme je vroucí vodou a oloupeme. Rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecky. Vložíme do keramické mísy, posypeme cukrem a odložíme na 24 hodin.

2

Poté broskve rozdělíme do sklenic, zalijeme šťávou, kterou mezitím pustily, a zavíčkujeme. Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme 25 minut při teplotě 85 °C.

3

Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném místě.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby odležení broskví-24 hodin. Sterilovat můžeme také po dobu 10 minut od doby varu.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
4
Skvělý recept