Jednoduchý recept

Kompot z loupaných broskví

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 48345

Ingredience

3 kg Broskve
750 g Cukr krystal
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 407 kcal
Kilojoule 1 704kJ
29% Sacharidy 104 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 7 mg
5% Bílkoviny 3 g

Kompot z loupaných broskví postup přípravy receptu:

1

Použijeme větší, zralé, ale tvrdé broskve. Krátce je povaříme ve vroucí vodě, oloupeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecky. Rozdělíme do sklenic.

2

Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme, a poté vychladlým roztokem ovoce zalijeme. Důkladně uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85°C sterilujeme 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a studeném místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také 10 minut od bodu varu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept