Jednoduchý recept

Broskvový kompot s kořeněným nálevem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 48347

Ingredience

3 kg Broskve
1 kg Cukr krystal
5 ks Hřebíček
2 dl Ocet kvasný lihový
1 ks Skořice celá
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 520 kcal
Kilojoule 2 175kJ
37% Sacharidy 132 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 8 mg
5% Bílkoviny 3 g

Broskvový kompot s kořeněným nálevem postup přípravy receptu:

1

Použijeme menší, zralé, ale tvrdé broskve. Důkadně je omyjeme a necháme okapat. Ve vodě rozmícháme cukr, přidáme ocet, hřebíček a skořici a povaříme.

2

Broskve rozdělíme do sklenic, přelijeme vychladlým nálevem a uzavřeme. Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85°C sterilujeme 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také 10 minut od bodu varu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept