Jednoduchý recept

Smažené krůtí medailonky s chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48349

Ingredience

250 g Chřest bílý
1 polévková lžíce Hořčice
400 g Krůtí prsa
2 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Ořechy vlašské
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
0,5 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 521 kcal
Kilojoule 2 178kJ
4% Sacharidy 13 g
40% Tuky 30 g
18% Sodík 355 mg
91% Bílkoviny 51 g

Smažené krůtí medailonky s chřestem postup přípravy receptu:

1

Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřince, omyjeme ji a příčně nakrájíme na proužky. Chřest omyjeme a oloupeme, dřevanté konce odřízneme a nakrájíme ho na slabé plátky.

2

Krůtí maso rozporcujeme na medailonky, odstraníme blány, mírně naklepeme, opepříme a osolíme.

3

Zeleninový vývar smícháme v míse s hořčicí.

4

Ve velké pánvi rozehřejeme olej a medailonky na něm prudce osmažíme z obou stran doměkka. Poté je vyjmeme z pánve, zabalíme do alobalu a uložíme do tepla, např. do mírně vyhřáté trouby.

5

Do výpeku v pánvi nasypeme zeleninu a za stálého míchání ji 5 minut smažíme. Potom přilijeme vývar s hořčicí, promícháme a ještě krátce povaříme.

6

Maso rozdělíme na talíře, přidáme k němu zeleninu, polijeme omáčkou, posypeme jemně nasekanými vlašskými ořechy a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept