Kančí játrová pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí játrová pomazánka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 48358 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
300 g | Chléb konzumní |
80 g | Cibule |
300 g | Kančí játra |
40 ml | Martell cognac |
180 g | Máslo čerstvé |
30 g | Okurky nakládané |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 27,0mg |
Vláknina | 838,3mg |
Vitamín A | 9,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Kančí játra, Martell cognac, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí játrová pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Kančí játra odblaníme, očistíme a nakrájíme na malé kostičky, cibuli nasekáme nadrobno. |
2 | V pánvi rozpustíme třetinu másla, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme kostičky jater a osmažíme doměkka. Játra rozmačkáme vidličkou a necháme vychladnout. |
3 | Přimícháme zbytek másla, osolíme, opepříme, přilijeme koňak a vyšleháme. |
4 | Pomazánku mažeme na chléb a zdobíme kolečky kyselé okurky. |