Jednoduchý recept

Broskvový kompot dochucený citronem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 48363

Ingredience

1 kg Broskve
1 ks Citrony
250 g Cukr krystal
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 172 kcal
Kilojoule 720kJ
12% Sacharidy 45 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
2% Bílkoviny 1 g

Broskvový kompot dochucený citronem postup přípravy receptu:

1

Broskve omyjeme, krátce spaříme vroucí vodou, oloupeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecky. Cukr rozmícháme ve vodě a vložíme do něj broskve. Cca 5-8 minut povaříme a zakápneme šťávou vymačkanou z 1 citronu.

2

Poté roztok slijeme, svaříme, vložíme zpět ovoce a ještě několik minut společně vaříme. Vše rozdělíme do sklenic, uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme 30 minut při teplotě 85°C. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném místě.

Poznámka

Jsou-li broskve příliš tuhé, naložíme je do roztoku 300 g cukru na 1 l vody a necháme je proslazovat do druhého dne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept