Jednoduchý recept

Čerstvé kořeněné brusinky naložené ve víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 48366

Ingredience

700 g Brusinky
0,5 ks Citrony
350 g Cukr krystal
2 ks Hřebíček
1 ks Skořice celá
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 360 kcal
Kilojoule 1 504kJ
24% Sacharidy 86 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
1% Bílkoviny 0 g

Čerstvé kořeněné brusinky naložené ve víně postup přípravy receptu:

1

Brusinky přebereme, očistíme a důkladně propláchneme vodou. Poté je rozdělíme do sklenic střídavě s vrstvou cukru. Do každé skleničky přidáme kousek skořice, hřebíček a 1 kolečko citronu. Zalijeme vínem a zavíčkujeme.

2

Vložíme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme při teplotě 85°C po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a studeném místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také 10 minut od bodu varu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept