Jednoduchý recept

Pyré ze šípků s hruškami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 48371

Ingredience

400 g Cukr krupice
2 cl Hruškovice
800 g Hrušky
100 ml Voda pitná
600 g Šípkové pyré

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 44 kcal
Kilojoule 182kJ
3% Sacharidy 11 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 0 mg
0% Bílkoviny 0 g

Pyré ze šípků s hruškami postup přípravy receptu:

1

Oloupané hrušky zbavíme jádřinců a stopek a nakrájíme na čtvrtky. Dužinu nakrájenou na větší kousky dusíme v hrnci s vodou, přikryté pokličkou, na slabém plameni asi 15 minut. Hrušky musí změknout; použijeme-li málo zralé hrušky, doba vaření se prodlouží a budeme muset přilít trochu vody.

2

Uvařené hrušky rozmixujeme, přidáme neslazené šípkové pyré a cukr, za neustálého míchání přivádíme k varu a 2 minuty povaříme. Přilijeme hruškovici a plníme do sklenic se šroubovacími uzávěry.

3

Abychom nezničili vitamín C, smícháme hruškové a šípkové pyré, cukr a hruškovici, plníme do sklenic na zavařování 2 cm pod okraj, naskládáme do velkého hrnce s drátěnou mřížkou nebo utěrkou, naplníme horkou vodou těsně pod okraj nejvyšší sklenice, pomalu přivedeme k varu, snížíme teplotu na 75 °C a od této doby vaříme 20 minut.

Poznámka

Použijeme aromatické hrušky, např. Williamsova, Bonne Louise, Konference nebo Santa Maria.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept