Zdravý recept

Hrachová omáčka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 4838

Ingredience

200 ml Bujón houbový
200 g Hrách loupaný
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Petržel - nať
1 špetka Sůl
0,5 ks Tymián čerstvý
400 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 384 kcal
Kilojoule 1 605kJ
13% Sacharidy 48 g
20% Tuky 15 g
26% Sodík 526 mg
28% Bílkoviny 16 g

Hrachová omáčka postup přípravy receptu:

1

Hrách propláchneme a doměkka uvaříme ve směsi zeleninového a houbového vývaru. Poté slijeme a rozmixujeme.

2

Bylinky omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno. Vmícháme je do hrachového pyré, ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a máslovou omáčkou.

3

Omáčka je vhodná k zelenině, zejména k houbám a kedlubnům.

Poznámka

Máslová omáčka viz základní recept \"Bílá máslová omáčka\" Množství - 3 polévkové lžíce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept