Chřestová polévka s kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřestová polévka s kuřecím masem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48380 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
0,5 ks | Chřest bílý |
0,5 kg | Chřest zelený |
1 kávová lžička | Kari koření |
300 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
1,5 l | Vývar drůbeží |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 48,0mg |
Draslík | 468,6mg |
Vláknina | 602,5mg |
Vitamín A | 533,9mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Kari koření, Šalotka, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Chřestová polévka s kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Chřesty omyjeme. Bílý chřest oloupeme celý, ze zeleného jen spodní 1/3, konce odřízneme. Pak chřest šikmo od špiček nakrájíme na delší kousky. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kousky. Petrželku omyjeme a najemno nasekáme. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej a 1 minutu na něm prudce smažíme nakrájené maso. Pak přidáme šalotku, zázvor a kari koření, krátce osmažíme a dochutíme pepřem a solí. |
3 | Do hrnce přilijeme vývar, přidáme nakrájený chřest, přivedeme k varu a vaříme pod přikryté pokličkou 10 minut, až je chřest téměř měkký. Polévku důkladně promícháme, podle chuti ještě přidáme pepř a sůl a podáváme posypanou petrželovou natí. |
4 | Vhodnou přílohou je pečivo - např. čerstvé bagety. |