Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Tuňákové pirohy 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 48392
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Těsto
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Sůl
2 dl Voda pitná
Náplň
2 ks Cibule
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
80 g Rajčata
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Tuňák v oleji
3 ks Vejce slepičí
Na smažení
0,5 dl Olej slunečnicový

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 589 kcal
Kilojoule 2 463kJ
23% Sacharidy 82 g
19% Tuky 14 g
14% Sodík 286 mg
58% Bílkoviny 32 g
Tuňákové pirohy
  • Tuňákové pirohy
  • 1
  • Tuňákové pirohy
  • 2
  • Tuňákové pirohy
  • 3
  • Tuňákové pirohy
  • 4
  • Vložit obrázek

Tuňákové pirohy postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme hladkou mouku, ocet, sůl, uděláme do mouky důlek a pomalu budeme přilévat vlahou vodu a vidličkou promícháme těsto. Pak těsto vyklopíme na pomoučený vál a rukama vypracujeme vláčné těsto, (můžeme podle potřeby přidat vodu nebo mouku). Těsto se nesmí lepit, musí bát vláčné a pružné, nesmí být velmi tuhé. Rozválíme ho na placku silnou přibližně 3 mm. Formičkou o průměru 8-10 cm vykrojíme kolečka a zakryjeme je utěrkou, aby nevyschla.

2

Tuňáka z konzervy scedíme a necháme v cedníku okapat. Očistíme cibuli a drobně ji pokrájíme. Omyjeme petrželku s rozmarýnem. Bylinky drobně posekáme. Omyté rajče spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V pánvi si rozpálíme olej s máslem, cibulku orestujeme dorůžova, přimícháme rajče, ochutíme pepřem a pánev odstavíme z plotny. Přidáme tuňáka, bylinky a promícháme. Přidáme vejce, promícháme, podle chuti osolíme a opepříme.

3

Na plátky těsta položíme lžičkou tuňákovou náplň. Těsto přehneme na polovinu, okraje k sobě pevně přitiskneme a ozdobíme přitisknutím vidličky. Omyjeme a osušíme citron a pokrájíme ho na osminky.

4

V pánvi si rozpálíme dostatečné množství oleje a pirohy smažíme z každé strany dozlatova. Pirohy podáváme horké s plátky citonu.

Komentáře a hodnocení

 
Anajka
Uživatel uvařil tento recept
Výborný recept, jen místo citronu jsem přidala rajče.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept