Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 48401

Ingredience

600 g Brambory
1 kávová lžička Kmín drcený
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř 4 barev
1 ks Salát hlávkový
2 kávová lžička Sůl
Pomazánka z manga
2 polévková lžíce Barbecue omáčka
1 polévková lžíce Kerblík
1 ks Mango
2 ks Rajčata sušená sterilovaná
1 polévková lžíce Řeřicha
Pomazánka z avokáda
1 ks Avokádo
1,5 polévková lžíce Máslo pepřové
2 polévková lžíce Oříšky piniové
2 špetka Pepř citronový
2 špetka Sůl
2 stroužek Česnek
Pomazánka z chřestu
1 ks Chilli paprička
100 g Chřest sterilovaný
2 polévková lžíce Kapary

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 699 kcal
Kilojoule 2 924kJ
21% Sacharidy 75 g
58% Tuky 44 g
53% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g

Bramborové jednohubky postup přípravy receptu:

1

Připravíme 3 pomazánky: omyjeme mango, rozpůlíme, zbavíme pecky a pokrájíme na malé kostičky, které dáme do misky. Sušená rajčata nakrájíme nadrobno a přidáme k mangu. Omyjeme kerblík s řeřichou a drobně bylinky pokrájíme. Mango s rajčaty promícháme s Barbecue omáčkou, pak přimícháme bylinky.

2

Druhou pomazánku připravíme z avokáda a česneku. Avokádo omyjeme, oloupeme, zbavíme pecky a pokrájíme na drobné kostičky. Česnek prolisujeme a zamícháme v misce s avokádem. Přidáme piniové oříšky, dochutíme solí, citrónový pepř a promícháme s pepřovým máslem.

3

Na třetí pomazánku scedíme sterilovaný chřest, necháme okapat a nakrájíme na menší kousky. Omytou malou chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semínek a drobně posekáme. Chřest promícháme s kapary a chilli.

4

Brambory se zdravou slupkou omyjeme a nakrájíme na plátky silné 5-6 mm (i se slupkou). Plech vytřeme olejem, poklademe na něj 1/3 plátků brambor, které osolíme, posypeme drceným kmínem a pepřem. Na každý plátek dáme (střídavě) lžičku pomazánky. Každou zakryjeme dvěma plátky brambor. Osolíme je, posypeme pepřem a pokapeme olejem.

5

Plech s bramborami dáme do předehřáté trouby, překryjeme alobalem a a pečeme 20 minut při 200°C. po 20 minutách odstraníme alobal a jednohubky dopékáme asi 15 minut dozlatova. Povrch bude křupavý. Servírujeme horké s omytými listy hlávkového salátu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept