Daňčí plněné kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Daňčí plněné kotlety
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 48414 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
600 g | Brambory vařené |
100 g | Cibulka jarní |
1000 g | Dančí maso |
100 g | Hořčice |
20 g | Máslo čerstvé |
80 g | Olej slunečnicový |
3 g | Pepř černý mletý |
12 g | Sůl |
150 g | Sýr balkánský |
150 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 209,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 477,8mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory vařené, Cibulka jarní, Dančí maso, Olej slunečnicový, Sůl, Sýr balkánský, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Daňčí plněné kotlety postup přípravy receptu:
1 | Kotlety z daňka naklepeme, podélně nařízneme - ale nedořízneme - aby vznikla jakási kapsa. Maso osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a odložíme zatím stranou. Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky, bílou část jarní cibulky nakrájíme nadrobno, zelenou část posekáme. Drobnou cibulku osmahneme na kousku másla, necháme vychladnout. Do misky nasypeme osmahnutou cibulku, přidáme kostičky slaniny, zelenou cibulku a do misky rozdrobíme Nivu s balkánským sýrem. Promícháme, směsí naplníme kotlety. Okraje zpevníme párátky nebo sešijeme, kotlety položíme do pánve na rozpálený olej, zvolna smažíme z obou stran do měkka. V létě kotlety můžeme grilovat i venku. |
2 | Kotlety rozdělíme na talíře a podáváme s bramborem na různé způsoby. |
Poznámka
Servírujeme teplé.