Recept

Daňčí plněné kotlety

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 48414

Ingredience

200 g Anglická slanina
600 g Brambory vařené
100 g Cibulka jarní
1000 g Dančí maso
100 g Hořčice
20 g Máslo čerstvé
80 g Olej slunečnicový
3 g Pepř černý mletý
150 g Sýr Niva (Rokfór)
150 g Sýr balkánský
12 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 669 kcal
Kilojoule 2 799kJ
7% Sacharidy 26 g
41% Tuky 31 g
100% Sodík 2 g
96% Bílkoviny 54 g

Daňčí plněné kotlety postup přípravy receptu:

1

Kotlety z daňka naklepeme, podélně nařízneme - ale nedořízneme - aby vznikla jakási kapsa. Maso osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a odložíme zatím stranou. Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky, bílou část jarní cibulky nakrájíme nadrobno, zelenou část posekáme. Drobnou cibulku osmahneme na kousku másla, necháme vychladnout. Do misky nasypeme osmahnutou cibulku, přidáme kostičky slaniny, zelenou cibulku a do misky rozdrobíme Nivu s balkánským sýrem. Promícháme, směsí naplníme kotlety. Okraje zpevníme párátky nebo sešijeme, kotlety položíme do pánve na rozpálený olej, zvolna smažíme z obou stran do měkka. V létě kotlety můžeme grilovat i venku.

2

Kotlety rozdělíme na talíře a podáváme s bramborem na různé způsoby.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept