Daňčí panenky plněné - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Daňčí panenky plněné
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 48418 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory pečené |
1000 g | Dančí maso |
3 g | Jalovec |
10 g | Koření grilovací |
80 g | Olej slunečnicový |
3 g | Pepř černý mletý |
80 ml | Rum |
12 g | Sůl |
300 g | Švestky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 141,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 182,5mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,3mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Dančí maso, Olej slunečnicový, Rum, Sůl, Švestky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Koření grilovací, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Daňčí panenky plněné postup přípravy receptu:
1 | Daňčí maso z panenky nakrájíme na silnější plátky a každý podélně nařízneme, abychom vytvořili kapsu. Švestky rozkrojíme, vypeckujeme, rozkrájíme na malé kostičky, vsypeme do misky, zakapeme rumem, necháme chvíli uležet. Do každé kapsy nasypeme trošku grilovacího koření, zvenku maso osolíme, opepříme, posypeme mletým jalovcem, kapsy naplníme švestkami, otvor zašijeme nebo uzavřeme párátky. Vložíme kapsy do pánve s rozpáleným olejem a smažíme zvolna po obou stranách do měkka. |
2 | Maso upravíme na talíře a doplníme pečenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.