Recept

Daňčí panenky plněné

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 48418

Ingredience

600 g Brambory pečené
1000 g Dančí maso
3 g Jalovec
10 g Koření grilovací
80 g Olej slunečnicový
3 g Pepř černý mletý
80 ml Rum
12 g Sůl
300 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 328kJ
15% Sacharidy 53 g
21% Tuky 16 g
45% Sodík 902 mg
77% Bílkoviny 43 g

Daňčí panenky plněné postup přípravy receptu:

1

Daňčí maso z panenky nakrájíme na silnější plátky a každý podélně nařízneme, abychom vytvořili kapsu. Švestky rozkrojíme, vypeckujeme, rozkrájíme na malé kostičky, vsypeme do misky, zakapeme rumem, necháme chvíli uležet. Do každé kapsy nasypeme trošku grilovacího koření, zvenku maso osolíme, opepříme, posypeme mletým jalovcem, kapsy naplníme švestkami, otvor zašijeme nebo uzavřeme párátky. Vložíme kapsy do pánve s rozpáleným olejem a smažíme zvolna po obou stranách do měkka.

2

Maso upravíme na talíře a doplníme pečenými bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept