Jelení závitky plněné zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení závitky plněné zeleninou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 48426 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
80 g | Celer bulvový |
2 g | Česnek sušený |
120 g | Cibule |
120 g | Hořčice |
500 ml | Hovězí vývar základní |
2 g | Jalovec |
1000 g | Jelení kýta |
2 g | Kmín mletý |
50 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mrkev kořen |
2 g | Nové koření mleté |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
50 g | Slanina vepřová |
12 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 153,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Celer bulvový, Česnek sušený, Cibule, Hovězí vývar základní, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Jalovec, Jelení kýta, Kmín mletý, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Nové koření mleté, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jelení závitky plněné zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Maso z odblaněné a očištěné jelení kýty nakrájíme na stejné plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme pikantní hořčicí, mrkev s celerem nastrouháme nahrubo, cibuli rozkrájíme nadrobno, slaninu pokrájíme na kostičky a promícháme s cibulí, mrkví a celerem. Zeleninovou směs se slaninou rovnoměrně rozložíme na plátky masa, zabalíme do závitků, zpevníme párátky, vyskládáme do pekáčku, přidáme máslo, sádlo, okořeníme mletým jalovcem, mletým novým kořením, kmínem, sušeným česnekem, podlijeme troškou vývaru a pekáček vložíme do trouby. Pečeme za občasného podlévání vývarem do měkka. |
2 | Upečené závitky upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Hovězí vývar může být i z Masoxu.