Jednoduchý recept

Jelení závitky plněné zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 48426

Ingredience

600 g Brambory vařené
80 g Celer bulvový
120 g Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
120 g Hořčice
2 g Jalovec
1000 g Jelení kýta
2 g Kmín mletý
80 g Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
2 g Nové koření mleté
3 g Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
50 g Sádlo škvařené
12 g Sůl
2 g Česnek sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 567 kcal
Kilojoule 2 373kJ
8% Sacharidy 28 g
74% Tuky 56 g
106% Sodík 2 g
99% Bílkoviny 56 g

Jelení závitky plněné zeleninou postup přípravy receptu:

1

Maso z odblaněné a očištěné jelení kýty nakrájíme na stejné plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme pikantní hořčicí, mrkev s celerem nastrouháme nahrubo, cibuli rozkrájíme nadrobno, slaninu pokrájíme na kostičky a promícháme s cibulí, mrkví a celerem. Zeleninovou směs se slaninou rovnoměrně rozložíme na plátky masa, zabalíme do závitků, zpevníme párátky, vyskládáme do pekáčku, přidáme máslo, sádlo, okořeníme mletým jalovcem, mletým novým kořením, kmínem, sušeným česnekem, podlijeme troškou vývaru a pekáček vložíme do trouby. Pečeme za občasného podlévání vývarem do měkka.

2

Upečené závitky upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem.

Poznámka

Servírujeme teplé. Hovězí vývar může být i z Masoxu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept