Jednoduchý recept

Grilované jehněčí maso s rozmarýnem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48428

Ingredience

1 ks Cibule
800 g Jehněčí kotlety
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Rozmarýn sušený
1 špetka Sůl
1 dl Víno bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 454 kcal
Kilojoule 1 899kJ
1% Sacharidy 4 g
39% Tuky 29 g
9% Sodík 179 mg
66% Bílkoviny 37 g

Grilované jehněčí maso s rozmarýnem postup přípravy receptu:

1

Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na jemno, smícháme v misce s rozmarýnem, vínem, olivovým olejem, dochutíme pepřem a solí.

2

Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme, lehce naklepeme a potřeme připravenou marinovací směsí.

3

Kotlety opékáme na grilu 3 minuty z každé strany, během grilování je marinádou několikrát potřeme.

4

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo pečivo.

Poznámka

Servírujeme teplé. Kotlety solíme až po grilování! Místo sušeného rozmarýnu můžeme použít na jemno nasekaný čerstvý rozmarýn.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept