Švýcarský recept na přípravu těstovin s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švýcarský recept na přípravu těstovin s jablky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 48436 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
150 g | Brambory |
100 g | Jablka |
160 g | Kuřecí prsa |
30 g | Levandule - květ |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
30 g | Petržel - nať |
70 g | Přesnídávka dětská |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
140 g | Těstoviny Sedanini |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 161,2mg |
Draslík | 781,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 24,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Jablka, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Levandule - květ, Petržel - nať, Přesnídávka dětská, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Sedanini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Švýcarský recept na přípravu těstovin s jablky postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s vodou uvaříme těstoviny podle návodu na balení. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a udržujeme teplé. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé salátové kousky a uvaříme je v 1 l osolené vody. Scedíme je a také udržujeme teplé k dalšímu použití. |
2 | Ve velké pánvi na rozpáleném oleji orestujeme na tenké nudličky nakrájené maso. K masu přidáme neoloupaná na malé kostky nakrájená zelená a červená jablka, uvařené brambory a pokračujeme v restování. Přilijeme smetanu a společně vaříme tak dlouho, aby smetana vařením zhoustla. Do pánve k surovinám přidáme uvařené těstoviny, nasekanou petrželovou nať a dobře promícháme. Podle évlastní chutě dochutíme přibližně 2 lžícemi jablečné přesnídávky a solí. Vše ještě zlehka zamícháme a odstavíme ze sporáku. |
3 | Připravené těstoviny rozporcujeme na jednotlivé talíře, ozdobíme jedlými květy a zaneseme na stůl. Ke každé porci zvlášť přidáme v mističce jablečnou přesnídávku. |
Poznámka
Těstoviny podáváme jako hlavní teplé jídlo. Takto připravené těstoviny jsou ve Švýcarsku nejoblíbenějším jídlem.