Recept

Švýcarský recept na přípravu těstovin s jablky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 48436
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

150 g Brambory
100 g Jablka
160 g Kuřecí prsa
30 g Levandule - květ
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
30 g Petržel - nať
70 g Přesnídávka dětská
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
140 g Těstoviny Sedanini
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 778 kcal
Kilojoule 3 253kJ
22% Sacharidy 80 g
50% Tuky 38 g
18% Sodík 367 mg
54% Bílkoviny 30 g

Švýcarský recept na přípravu těstovin s jablky postup přípravy receptu:

1

V hrnci s vodou uvaříme těstoviny podle návodu na balení. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a udržujeme teplé. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé salátové kousky a uvaříme je v 1 l osolené vody. Scedíme je a také udržujeme teplé k dalšímu použití.

2

Ve velké pánvi na rozpáleném oleji orestujeme na tenké nudličky nakrájené maso. K masu přidáme neoloupaná na malé kostky nakrájená zelená a červená jablka, uvařené brambory a pokračujeme v restování. Přilijeme smetanu a společně vaříme tak dlouho, aby smetana vařením zhoustla. Do pánve k surovinám přidáme uvařené těstoviny, nasekanou petrželovou nať a dobře promícháme. Podle évlastní chutě dochutíme přibližně 2 lžícemi jablečné přesnídávky a solí. Vše ještě zlehka zamícháme a odstavíme ze sporáku.

3

Připravené těstoviny rozporcujeme na jednotlivé talíře, ozdobíme jedlými květy a zaneseme na stůl. Ke každé porci zvlášť přidáme v mističce jablečnou přesnídávku.

Poznámka

Těstoviny podáváme jako hlavní teplé jídlo. Takto připravené těstoviny jsou ve Švýcarsku nejoblíbenějším jídlem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept