Jednoduchý recept

Daňčí plátky pečené

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 48437

Ingredience

600 g Brambory vařené
200 g Cibule
1000 g Dančí maso
50 g Hořčice
2 g Kmín drcený
300 ml Olej slunečnicový
25 g Paprika mletá sladká
600 ml Voda pitná
8 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 775 kcal
Kilojoule 3 243kJ
8% Sacharidy 29 g
74% Tuky 55 g
17% Sodík 334 mg
74% Bílkoviny 42 g

Daňčí plátky pečené postup přípravy receptu:

1

Očištěné maso z daňčí kýty nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme. Plátky masa osolíme, opepříme, okmínujeme.

2

Ve sklenici rozmícháme olej s vodou, přidáme hořčici, mletou papriku, česnek, vše důkladně promícháme. Do pekáčku rozložíme polovinu plátků masa, zasypeme kroužky cibule, zakryjeme druhou polovinou plátků a zalijeme nálevem ze sklenice. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby, maso pečeme doměkka.

3

Upečené plátky masa rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept