Masová směs na omeletách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masová směs na omeletách
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 48439 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
300 g | Cibule |
40 g | Hořčice |
300 g | Hovězí kýta |
300 g | Kančí kýta |
120 g | Kečup |
60 g | Máslo čerstvé |
100 g | Olej rostlinný |
3 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel kudrnka |
10 g | Sůl |
9 ks | Vejce slepičí |
300 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 442,5mg |
Draslík | 571,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 428,6mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí kýta, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kančí kýta, Kečup, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Masová směs na omeletách postup přípravy receptu:
1 | Maso z kančí kýty, vepřové kýty a hovězí kýty nakrájíme na větší nudličky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku posekáme na jemno. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme do růžova, přidáme hovězí i kančí maso, orestujeme a jakmile pustí šťávu, podusíme v ní. Osolíme, opepříme, podlijeme troškou vývaru, dusíme do měkka. Po půl hodině přidáme vepřové maso, česnek, hořčici, v průběhu dušení podléváme vývarem (po troškách), směs musí zůstat hustší. |
2 | V misce rozkvedláme vejce, osolíme, opepříme, v pánvi na másle usmažíme vaječné omelety. Rozdělíme na talíře, potřeme kečupem, na omelety rovnoměrně naneseme masovou směs, posypeme petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.