Marinovaná cuketa ve víně se zeleným pepřem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaná cuketa ve víně se zeleným pepřem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 48451 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 ks | Cuketa |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
Marináda | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Bazalka |
1,5 dl | Bujón zeleninový |
3 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Máta |
1,5 dl | Nakládaný zelený pepř |
1,5 dl | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
2 ks | Šalotka |
1,5 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 332,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 945,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cuketa, Olej slunečnicový, Sůl, Bazalka, Česnek, Máta, Rajčata, Šalotka, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Bujón zeleninový, Ocet ze šampaňského - Balsamic, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Marinovaná cuketa ve víně se zeleným pepřem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme marinádu: omyjeme a drobně pokrájíme bylinky - petrželku, citrónovou mátu, bazalku. Oloupanou šalotku s česnekem drobně pokrájíme, vložíme do rendlíku k bylinkám, přidáme nadrobno pokrájená sušená rajčata, přilijeme bílé víno, balzamikový ocet, přimícháme zelený pepř a bylinky. Nakonec přilijeme zeleninový bujón, marinádu přivedeme k varu. Rendlík s marinádou odstavíme z plotny a uchováme ji horkou. |
2 | Omytou cuketu omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky silné přibližně 8 mm. Rozložíme je, pokapeme citrónovou šťávou, ochutíme solí a pepřem. V pánvi rozpálíme olej. Plátky obalíme v hladké mouce a restujeme do zlatova (po 1 minutě). Cukety necháme okapat na papírové utěrce. Poté vložíme do zapékací mísy a přelijeme horkou marinádou. Necháme odležet přibližně 20 minut. |