Marinované grilované krevety se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované grilované krevety se slaninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 48457 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
20 ks | Krevety tygří - loupané |
200 g | Slanina vepřová |
Marináda | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Bazalka |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
3 kávová lžička | Ocet vinný červený |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř citronový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 39,3mg |
Draslík | 166,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Bazalka, Česnek, Citrony, Ocet vinný červený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř citronový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Marinované grilované krevety se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si marinádu: Čerstvé oregano s bazalkou omyjeme, drobně pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme oloupaný, utřený česnek, šťávu z jednoho citrónu, červený vinný ocet, sůl, pepř a olivový olej. Marinádu promícháme. |
2 | Čerstvé krevety omyjeme a osušíme čistou utěrku. Oloupeme je (skořápku z trupu), odstraníme střívko a ponecháme hlavu a ocas. |
3 | Oloupané krevety naložíme do marinády přibližně na 1 hodinu. |
4 | Krevety vyjmeme z marinády, necháme okapat, každou obalíme plátkem slaniny (v polovině zachytíme párátkem). Krevety položíme na rozpálený rošt grilu. Grilujeme 3-5 minut, během grilování krevety otáčíme a potíráme marinádou. Grilujeme je dozlatova a ihned podáváme. |