Recept

Marinované grilované krevety se slaninou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 48457

Ingredience

20 ks Krevety tygří - loupané
200 g Slanina vepřová
Marináda
0,5 polévková lžíce Bazalka
1 ks Citrony
3 kávová lžička Ocet vinný červený
3 polévková lžíce Olej olivový
0,5 polévková lžíce Oregano čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř citronový
0,5 kávová lžička Sůl
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 289 kcal
Kilojoule 1 211kJ
1% Sacharidy 5 g
37% Tuky 28 g
27% Sodík 541 mg
14% Bílkoviny 8 g

Marinované grilované krevety se slaninou postup přípravy receptu:

1

Připravíme si marinádu: Čerstvé oregano s bazalkou omyjeme, drobně pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme oloupaný, utřený česnek, šťávu z jednoho citrónu, červený vinný ocet, sůl, pepř a olivový olej. Marinádu promícháme.

2

Čerstvé krevety omyjeme a osušíme čistou utěrku. Oloupeme je (skořápku z trupu), odstraníme střívko a ponecháme hlavu a ocas.

3

Oloupané krevety naložíme do marinády přibližně na 1 hodinu.

4

Krevety vyjmeme z marinády, necháme okapat, každou obalíme plátkem slaniny (v polovině zachytíme párátkem). Krevety položíme na rozpálený rošt grilu. Grilujeme 3-5 minut, během grilování krevety otáčíme a potíráme marinádou. Grilujeme je dozlatova a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept