Studená polévka ze zeleniny

15 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
87 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřinec, omyjeme. Okurku, česnek a cibuli oloupeme. Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky, vložíme do mixéru, přilijeme polovinu rajčatové šťávy, citronovou šťávu a olej. Vše rozmixujeme, poté přelijeme do mísy, přidáme zbylou rajčatovou šťávu, dochutíme pepřem, solí, promícháme a uložíme do chladna.
  • 2
    Bazalku omyjeme, nasekáme nahrubo.
  • 3
    Studenou polévku nalijeme do misek, posypeme bazalkou a podáváme.
  • 4
    Vhodnou přílohou jsou bagety.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.