Lahodný salát s granátovým jablkem a avokádem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lahodný salát s granátovým jablkem a avokádem
Lahodný salát s granátovým jablkem a avokádem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 48479 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Avokádo |
400 g | Hroznové víno |
3 balení | Jablko granátové |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 polévková lžíce | Máta |
2 kávová lžička | Med včelí |
400 g | Meloun žlutý |
3 polévková lžíce | Ocet malinový |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř citronový |
3 polévková lžíce | Sirup Monin - granátové jablko |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 868,6mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 146,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,4mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Hroznové víno, Jablko granátové, Limetková šťáva, Máta, Med včelí, Meloun žlutý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet malinový, Olej olivový extra panenský, Pepř citronový, Sirup Monin - granátové jablko mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Lahodný salát s granátovým jablkem a avokádem postup přípravy receptu:
1 | Omytá granátová jablíčka rozpůlíme, vyjmeme z nich semena a odložíme je do mísy. Bílé hroznové víno (nejlépe bez pecek) omyjeme a jednotlivé bobule rozkrájíme na poloviny. Žlutý medový meloun omyjeme, rozpůlíme, vydlabeme semínka, meloun rozkrájíme na plátky, které oloupeme a nakrájíme na kostky. Omytá a osušená avokáda rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme na plátky. Rozložíme je ozdobně na talířky a pokapeme limetkovou šťávou. Citrónovou mátu omyjeme, lístky otrháme a pokrájíme nadrobno. |
2 | Do misky dáme 2 lžíce olivového oleje, který vymícháme s 2 lžičkami medu. Za stálého míchání přidáme malinový ocet, sirup z granátových jablíček (grenadinu), citrónový pepř a sůl. V míse promícháme semena z granátových jablíček, hrozno, meloun a mátu s marinádou. Ovocnou směs poklademe na rozložené plátky avokáda, přelijeme zbývající šťávou a servírujeme. |