Recept

Lahodný salát s granátovým jablkem a avokádem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 48479

Ingredience

2 ks Avokádo
400 g Hroznové víno
3 balení Jablko granátové
1 polévková lžíce Limetková šťáva
2 kávová lžička Med včelí
400 g Meloun žlutý
1 polévková lžíce Máta
3 polévková lžíce Ocet malinový
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř citronový
3 polévková lžíce Sirup Monin - granátové jablko
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 310 kcal
Kilojoule 1 299kJ
11% Sacharidy 40 g
24% Tuky 18 g
8% Sodík 157 mg
7% Bílkoviny 4 g

Lahodný salát s granátovým jablkem a avokádem postup přípravy receptu:

1

Omytá granátová jablíčka rozpůlíme, vyjmeme z nich semena a odložíme je do mísy. Bílé hroznové víno (nejlépe bez pecek) omyjeme a jednotlivé bobule rozkrájíme na poloviny. Žlutý medový meloun omyjeme, rozpůlíme, vydlabeme semínka, meloun rozkrájíme na plátky, které oloupeme a nakrájíme na kostky. Omytá a osušená avokáda rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme na plátky. Rozložíme je ozdobně na talířky a pokapeme limetkovou šťávou. Citrónovou mátu omyjeme, lístky otrháme a pokrájíme nadrobno.

2

Do misky dáme 2 lžíce olivového oleje, který vymícháme s 2 lžičkami medu. Za stálého míchání přidáme malinový ocet, sirup z granátových jablíček (grenadinu), citrónový pepř a sůl. V míse promícháme semena z granátových jablíček, hrozno, meloun a mátu s marinádou. Ovocnou směs poklademe na rozložené plátky avokáda, přelijeme zbývající šťávou a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept