Jednoduchý recept

Jednoduchý kompot z hroznového vína

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 48490

Ingredience

1 kg Cukr krystal
3 kg Hroznové víno
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 594 kcal
Kilojoule 2 485kJ
43% Sacharidy 154 g
1% Tuky 0 g
1% Sodík 13 mg
4% Bílkoviny 2 g

Jednoduchý kompot z hroznového vína postup přípravy receptu:

1

Zralé hrozny důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, celé střapce rozdělíme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Poté roztokem zalijeme hrozny.

2

Sklenice uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme, uložíme na temném a suchém místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 10 minut od bodu varu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept