Jednoduchý kompot z hroznového vína - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jednoduchý kompot z hroznového vína
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 48490 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 kg | Cukr krystal |
3 kg | Hroznové víno |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 154g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 575,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Hroznové víno, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.

Jednoduchý kompot z hroznového vína postup přípravy receptu:
1 | Zralé hrozny důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, celé střapce rozdělíme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Poté roztokem zalijeme hrozny. |
2 | Sklenice uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme, uložíme na temném a suchém místě. |
Poznámka
Sterilovat můžeme také po dobu 10 minut od bodu varu.