Jednoduchý recept

Kompot z hroznového vína s citronem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 48491

Ingredience

1 ks Citrony
750 g Cukr krystal
3 kg Hroznové víno
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 089kJ
36% Sacharidy 130 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 11 mg
4% Bílkoviny 2 g

Kompot z hroznového vína s citronem postup přípravy receptu:

1

Hrozny důkladně propláchneme, otrháme, odstraníme stopky, bobule rozdělíme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Poté roztokem zalijeme ovoce.

2

Do každé sklenice přidáme kolečko citronu a zavíčkujeme. Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce, při teplotě 80 °C sterilujeme 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na tmavém, suchém místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 10 minut od bodu varu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept