Rybí filé zapečené se žampionovou směsí

35 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
20 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony omyjeme, necháme okapat, nakrájíme na kousky.
  • 2
    Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme, nasekáme a osmahneme na rozpálené pánvi bez oleje.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme třetinu másla, krátce na něm osmažíme žampiony, ochucené tymiánem. Následně přidáme med, sůl, pepř, promícháme a necháme zchladnout.
  • 4
    Olivy vypeckujeme, nakrájíme na plátky, v míse je smícháme s žampionovou směsí a opraženými mandlemi.
  • 5
    Rybí filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme, rozprostřeme do máslem vymazané zapékací formy a na něj rozetřeme připravenou směs. Vše ještě posypeme zbylým máslem, které jsme promíchali se strouhankou. Podél okrajů zapékací formy přilijeme bílé víno.
  • 6
    Formu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů, zapékáme 15 minut.
  • 7
    Podáváme posypané nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.