Zdravý recept

Neslazený mošt z hroznového vína

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Neslazený mošt z hroznového vína 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 48497

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 216 kcal
Kilojoule 902kJ
16% Sacharidy 57 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 6 mg
4% Bílkoviny 2 g

Neslazený mošt z hroznového vína postup přípravy receptu:

1

Bobule hroznového vína otrháme, odstraníme stopky, důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a v nerezové nádobě rozmačkáme. Poté vylisujeme, šťávu necháme stát, dokud se kal neusadí.

2

Čistý mošt scedíme přes plátno nebo stáčíme gumovou hadičkou. Přelijeme do lahví, uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme, uložíme na temném a suchém místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 5 minut od bodu varu. Bílé hrozny prolisujeme ihned, barevné nejprve krátce ohřejeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept