Ovocný salát s tresčími játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný salát s tresčími játry
Ovocný salát s tresčími játry
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 48499 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Grapefruity |
100 g | Hroznové víno |
1 ks | Hrušky |
350 g | Játra tresčí v oleji |
1 ks | Pomeranče |
8 ks | Ředkvička |
50 g | Rukola |
60 g | Salát Polníček |
Zálivka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1,5 kávová lžička | Cukr krupice |
5 polévková lžíce | Olej hroznový |
0,5 kávová lžička | Pepř citronový |
2 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 205,6mg |
Draslík | 646,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 87,4mg |
Vitamín E | 20,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Grapefruity, Hroznové víno, Hrušky, Pomeranče, Ředkvička, Citronová šťáva, Cukr krupice, Olej hroznový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra tresčí v oleji, Rukola, Salát Polníček, Pepř citronový, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný salát s tresčími játry postup přípravy receptu:
1 | Tresčí játra (z konzervy, scedíme olej) necháme okapat. Omyjeme salát polníček s rukolou a necháme listy také okapat. Omytý a osušený pomeranč a grapefruit oloupeme, odstraníme bílé slupky, vyřízneme jednotlivé měsíčky dužiny. Omytou velkou hrušku (nebo dvě malé) rozkrájíme, zbavíme jádřince, pokrájíme na osminky. Bobule hroznového vína omyjeme, rozpůlíme. Červené i černé ředkvičky omyjeme a rozkrájíme na plátky. |
2 | Připravíme zálivku: do misky vlijeme portské červené víno, olej, cukr, sůl, citrónový pepř, dochutíme citrónovou šťávou. Zálivku dobře promícháme. Na talíře rozložíme listy salátu a rukoly, ovoce ozdobně rozložíme na talíře, polijeme zálivkou, přidáme kousky tresčích jater a servírujeme. |
Poznámka
Podáváme studené.