Jednoduchý recept

Dušený chřest s rajčaty a artyčoky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48504

Ingredience

0,5 kg Artyčoky
0,5 kg Chřest bílý
2 polévková lžíce Citronová šťáva
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
3 ks Rajčata
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 145 kcal
Kilojoule 608kJ
6% Sacharidy 21 g
9% Tuky 7 g
9% Sodík 181 mg
12% Bílkoviny 7 g

Dušený chřest s rajčaty a artyčoky postup přípravy receptu:

1

Chřest omyjeme, oloupeme, odkrojíme konce, výhonky nakrájíme šikmo na delší kousky. Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme, rozřízneme, odstraníme semínka, dužninu pokrájíme na malé kousky.

2

Z artyčoků odlomíme dlouhé stopky, odstraníme vnější tvrdé listy, odkrojíme špičky zbývajících lístků, podélně je rozčtvrtíme a pokapeme citronovou šťávou.

3

V pánvi rozehřejeme olej, prudce na něm za občasného míchání osmažíme artyčoky, poté zmírníme oheň, přidáme chřest, opepříme, osolíme a smažíme ještě 5 minut. Do pánve přisypeme nakrájená rajčata, vše ještě 5 minut při občasném zamíchání smažíme. Přidáme nakrájenou petrželku, dochutíme pepřem, solí a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Dušený chřest s rajčaty a artyčoky se hodí ke smaženému nebo grilovanému hovězímu i vepřovému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept