Jednoduchý recept

Srnčí paprikáš s rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 48507

Ingredience

300 g Chléb pšeničný (bílý)
400 g Cibule
600 g Hovězí vývar základní
10 g Koření Gyros
2 g Paprika mletá pálivá
20 g Paprika mletá sladká
200 g Paprika červená
3 g Pepř černý mletý
80 g Protlak rajčatový
150 g Rajčata
1000 g Srnčí plec
100 g Sádlo škvařené
8 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 680 kcal
Kilojoule 2 847kJ
11% Sacharidy 41 g
34% Tuky 26 g
61% Sodík 1 g
122% Bílkoviny 69 g

Srnčí paprikáš s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Odblaněné a očištěné srnčí maso nakrájíme na menší kousky, cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno, papriky zbavíme jádřinců, rozkrájíme na proužky, rajčata spaříme, oloupeme, krájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, vložíme maso, orestujeme, osolíme, opepříme, okořeníme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, přimícháme rajčatový protlak, podlijeme troškou vývaru, zakryjeme pokličkou a dusíme. Přibližně v polovině dušení přimícháme papriky s rajčaty, dolijeme vývar a dusíme do měkka. Ke konci dušení necháme šťávu vydusit natolik, aby byla jen zahuštěná dušenou zeleninou, mouku nepřidáváme.

2

Pokrm rozdělíme na talíře, podáváme s chlebem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept