Jednoduchý recept

Tuňákový salát s nudlemi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 48513

Ingredience

1 ks Chilli paprička
2 ks Cibule červená
4 polévková lžíce Mandle loupané
200 g Nudle skleněné
1 polévková lžíce Olej chilli
5 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1 polévková lžíce Pažitka
2 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Rajčata sušená sterilovaná
1 ks Salát kadeřavý
400 g Tuňák v oleji
2 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 623 kcal
Kilojoule 2 605kJ
19% Sacharidy 69 g
30% Tuky 23 g
41% Sodík 810 mg
63% Bílkoviny 35 g

Tuňákový salát s nudlemi postup přípravy receptu:

1

Skleněné nudle dáme do misky, zalijeme vroucím zeleninovým vývarem a necháme 6 - 10 minut dojít. Potom přecedíme, necháme okapat.

2

Tuňáka z konzervy zcedíme z nálevu, vložíme do misky, sušená rajčata drobně pokrájíme a přidáme k rybě. Přimícháme chilli olej, sójovou omáčku a necháme 10 minut marinovat.

3

Salátové listy (např. Escarolle) omyjeme a necháme okapat. Očistíme červenou cibuli, rozpůlíme, pokrájíme na tenké proužky. Omytou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek, nakrájíme na tenké nudličky. Petrželku s pažitkou omyjeme. Pažitku drobně rozkrájíme, z petrželky otrháme lístky. Loupané mandle nasucho opražíme v teflonové pánvi do zlatova.

4

Na talíře položíme listy salátu, cibuli, chilli papričku, na salát skleněné nudle, marinovaného tuňáka s rajčaty, salát pokapeme zbývající marinádou, ozdobíme bylinkami, mandlemi a podáváme.

Poznámka

Salát podáváme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept