Jednoduchý recept

Zaječí maso s kořenovou zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 48516

Ingredience

1 g Bobkový list
100 g Cibule
10 g Cukr krupice
600 ml Hovězí vývar základní
3 g Jalovec
30 g Jíška instantní
600 g Knedlík kynutý
2 g Nové koření celé
50 ml Ocet vinný
2 g Pepř černý celý
2 g Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
150 g Smetana na vaření
100 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
1 g Tymián sušený
1000 g Zaječí maso
400 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 765 kcal
Kilojoule 3 201kJ
17% Sacharidy 62 g
45% Tuky 34 g
57% Sodík 1 g
89% Bílkoviny 50 g

Zaječí maso s kořenovou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Vykoštěné zaječí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, pokrájíme nadrobno, slaninu na nudličky.

2

V pekáčku roztavíme sádlo, přisypeme slaninu, cibuli s kořenovou zeleninou, zpěníme. Posypeme cukrem, necháme jen lehce zkaramelizovat. Přiložíme maso, orestujeme, podlijeme vývarem, octem, okořeníme celým pepřem, jalovcem, novým kořením, tymiánem, bobkovým listem, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme téměř do měkka. Přilijeme smetanu, zahustíme světlou jíškou, podle chuti dosladíme, dosolíme, okyselíme, pekáček vrátíme do trouby, dopečeme.

3

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept