Červený grapefruitový salát s chilli a krevetkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červený grapefruitový salát s chilli a krevetkami
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 48533 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
150 g | Krevety tygří - loupané |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Marináda | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
Ovocná směs | |
2 ks | Broskve |
1 ks | Čekanka |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Grapefruity |
3 polévková lžíce | Oříšky piniové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 39,4mg |
Draslík | 499,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,1mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Česnek, Citronová šťáva, Cukr třtinový, Omáčka rybí, Broskve, Čekanka, Chilli paprička, Grapefruity, Oříšky piniové mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červený grapefruitový salát s chilli a krevetkami postup přípravy receptu:
1 | Malé loupané krevety omyjeme, odstraníme jim černé střívko s hlavou a znovu je omyjeme. V hrnci přivedeme k varu 1 litry vody s lžičkou soli a krevety povaříme 1-2 minuty. Vyjmeme je sítem a necháme okapat. Do misky dáme rybí omáčku, třtinový cukr, promícháme, přidáme citrónovou šťávu a drobně posekaný česnek. Do této marinády vložíme krevetky a necháme je marinovat 10 minut. |
2 | Omytý a osušený červený grapefruit oloupeme, sloupneme bílé slupky a jednotlivé měsíčky vyřízneme a dáme je do mísy. Broskve omyjeme, rozkrojíme, vyjmeme pecky, sloupneme slupku, nakrájíme na měsíčky a přidáme ke grapefruitu. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké nudličky. Piniové oříšky opražíme dozlatova nasucho v teflonové pánvi. Oříšky a chilli promícháme s ovocem. Omyjeme čekankové listy, necháme je okapat a rozložíme je na talíře. Ovocnou směs rozložíme na salát, ozdobíme marinovanými krevetkami a podáváme. |