Recept

Červený grapefruitový salát s chilli a krevetkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 2 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 48533

Ingredience

150 g Krevety tygří - loupané
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
Marináda
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr třtinový
2 polévková lžíce Omáčka rybí
2 stroužek Česnek
Ovocná směs
2 ks Broskve
1 ks Chilli paprička
1 ks Grapefruity
3 polévková lžíce Oříšky piniové
1 ks Čekanka

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 220 kcal
Kilojoule 920kJ
9% Sacharidy 33 g
11% Tuky 8 g
24% Sodík 485 mg
22% Bílkoviny 13 g

Červený grapefruitový salát s chilli a krevetkami postup přípravy receptu:

1

Malé loupané krevety omyjeme, odstraníme jim černé střívko s hlavou a znovu je omyjeme. V hrnci přivedeme k varu 1 litry vody s lžičkou soli a krevety povaříme 1-2 minuty. Vyjmeme je sítem a necháme okapat. Do misky dáme rybí omáčku, třtinový cukr, promícháme, přidáme citrónovou šťávu a drobně posekaný česnek. Do této marinády vložíme krevetky a necháme je marinovat 10 minut.

2

Omytý a osušený červený grapefruit oloupeme, sloupneme bílé slupky a jednotlivé měsíčky vyřízneme a dáme je do mísy. Broskve omyjeme, rozkrojíme, vyjmeme pecky, sloupneme slupku, nakrájíme na měsíčky a přidáme ke grapefruitu. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké nudličky. Piniové oříšky opražíme dozlatova nasucho v teflonové pánvi. Oříšky a chilli promícháme s ovocem. Omyjeme čekankové listy, necháme je okapat a rozložíme je na talíře. Ovocnou směs rozložíme na salát, ozdobíme marinovanými krevetkami a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz