Telecí řízky plněné šunkou
20 min.

Ingredience
- 400gramůTelecí kýta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý celý
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 4plátkyŠunka parmská
- 2lžičkyŠalvěj sušená
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1decilitrVíno bílé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
29 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
59 mg
Cukr
517 mg
Postup přípravy
- 1Telecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na 4 plátky, lehce naklepeme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Na dva položíme plátky šunky a posypeme je šalvějí, přikryjeme zbývajícími plátky masa. Na okrajích je k sobě přichytíme párátky.
- 2V pánvi rozehřejeme olej se lžící másla, maso z každé strany smažíme 2 - 3 minuty, během smažení osolíme. Usmažené řízky vyjmeme z pánve, zabalíme do alobalu.
- 3Do pánve k výpeku vlijeme bílé víno, necháme ho přejít varem, potom přimícháme zbylé máslo, omáčku dochutíme pepřem a solí. Vložíme řízky, krátce prohřejeme a podáváme.
- 4Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.