Telecí řízky plněné šunkou

20 min.
Evropa
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
29 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
59 mg
Cukr
517 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na 4 plátky, lehce naklepeme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Na dva položíme plátky šunky a posypeme je šalvějí, přikryjeme zbývajícími plátky masa. Na okrajích je k sobě přichytíme párátky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej se lžící másla, maso z každé strany smažíme 2 - 3 minuty, během smažení osolíme. Usmažené řízky vyjmeme z pánve, zabalíme do alobalu.
  • 3
    Do pánve k výpeku vlijeme bílé víno, necháme ho přejít varem, potom přimícháme zbylé máslo, omáčku dochutíme pepřem a solí. Vložíme řízky, krátce prohřejeme a podáváme.
  • 4
    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.