Králík pečený na smetaně

140 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1459 kcal
Bílkoviny
125 g
Tuky
78 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
929 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Králíka naporcujeme, porce omyjeme studenou vodou a osušíme, pak je potřeme citrinovou šťávou, opepříme a osolíme a necháme 1 hodinu v chladnu marinovat.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno.
  • 3
    V zapékací míse rozehřejeme tuk a porce králíka na něm osmažíme ze všech stran. Pak přidáme slaninu, cibuli a česnek, vše zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a třetinou smetany a vše důkladně promícháme.
  • 4
    Mísu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 160 stupňů Celsia, a pod pokličkou pečeme přibližně hodinu. Průběžně přiléváme smetanu a porce obracíme. Upečené maso vyjmeme ze zapékací mísy a uchováme v teple. Do omáčky vmícháme zbylou zakysanou smetanu, dochutíme ji pepřem a solí a ještě krátce prohřejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.