Rýžový nákyp s meruňkami a čokoládou

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
25 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
3 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži důkladně propláchneme studenou vodou. V hrnci přivedeme k varu mléko s vodou, vsypeme do něj rýži, přidáme sůl a cukr a pod pokličkou vaříme na malém ohni 15 minut. Pak hrnec odkryjeme a rýži necháme vychladnout.
  • 2
    Meruňky omyjeme a rozpůlíme, odpeckujeme a nakrájíme na kousky. Čokoládu nalámeme na malé kousky.
  • 3
    Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky zamícháme do uvařené rýže, přidáme do ní i kousky čokolády a meruněk.
  • 4
    Bílky se zbylým cukrem ušleháme na tuhý sníh a pomalu ho také vmícháme do rýže s meruňkami.
  • 5
    Zapékací formu vymažeme trochou másla, rozprostřeme v ní rýžovou směs a na ni dáme zbylé máslo.
  • 6
    Pečeme přibližně 40 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 160 stupňů, až má povrch zlatavý nádech.
  • 7
    Nákyp rozdělíme na porce, podáváme posypané kakaem a moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.