Jednoduchý recept

Rýžový nákyp s meruňkami a čokoládou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 48550

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
2 polévková lžíce Kakao
350 g Meruňky
0,5 l Mléko polotučné
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
100 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 593 kcal
Kilojoule 2 479kJ
21% Sacharidy 74 g
34% Tuky 25 g
8% Sodík 153 mg
32% Bílkoviny 18 g

Rýžový nákyp s meruňkami a čokoládou postup přípravy receptu:

1

Rýži důkladně propláchneme studenou vodou. V hrnci přivedeme k varu mléko s vodou, vsypeme do něj rýži, přidáme sůl a cukr a pod pokličkou vaříme na malém ohni 15 minut. Pak hrnec odkryjeme a rýži necháme vychladnout.

2

Meruňky omyjeme a rozpůlíme, odpeckujeme a nakrájíme na kousky. Čokoládu nalámeme na malé kousky.

3

Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky zamícháme do uvařené rýže, přidáme do ní i kousky čokolády a meruněk.

4

Bílky se zbylým cukrem ušleháme na tuhý sníh a pomalu ho také vmícháme do rýže s meruňkami.

5

Zapékací formu vymažeme trochou másla, rozprostřeme v ní rýžovou směs a na ni dáme zbylé máslo.

6

Pečeme přibližně 40 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 160 stupňů, až má povrch zlatavý nádech.

7

Nákyp rozdělíme na porce, podáváme posypané kakaem a moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept