Telecí závitky s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí závitky s tuňákem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48551 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 dl | Rajčatová šťáva |
2 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí kýta |
400 g | Těstoviny konzumní |
150 g | Tuňák ve vlastní šťávě |
1 dl | Víno bílé |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 117,0mg |
Draslík | 683,8mg |
Vláknina | 439,8mg |
Vitamín A | 225,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Telecí kýta, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčatová šťáva, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tuňák ve vlastní šťávě nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí závitky s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Konzervovaného tuňáka slijeme, rozmixujeme, opepříme a osolíme. |
2 | Telecí kýtu nakrájíme na 4 plátky, které omyjeme a osušíme. Pak je mírně naklepeme, opepříme a osolíme a potřeme rozmixovaným tuňákem. Plátky zavineme a zajistíme je proti rozvinutí párátky. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a závitky na něm osmažíme ze všech stran. Potom přilijeme bílé víno, přidáme rajčatovou šťávu, promícháme a pod pokličkou za občasného míchání 20 minut dusíme. Omáčku pak podle chuti opepříme a osolíme. |
4 | Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, uvařené slijeme přes síto a necháme je okapat. |
5 | Závitky podáváme s vařenými těstovinami, přelité omáčkou z pánve. |
Poznámka
Nejvhodnějšími těstovinami jsou široké nudle. Před podáváním můžeme jídlo posypat nasekanou pažitkou.