Jednoduchý recept

Těstoviny s boloňskou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48584

Ingredience

1 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
150 g Hovězí maso mleté
2 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
400 g Těstoviny konzumní
150 g Vepřové maso mleté
1,5 l Voda pitná
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 583 kcal
Kilojoule 2 438kJ
23% Sacharidy 82 g
21% Tuky 16 g
13% Sodík 268 mg
50% Bílkoviny 28 g

Těstoviny s boloňskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Žampiony opláchneme studenou vodou, necháme je v sítu okapat a potom je nakrájíme na plátky.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželku a pažitku opláchneme vodou a okapané najemno nasekáme.

3

V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm dozlatova mleté maso. Pak přidáme plátky žampionů a nakrájenou cibuli, promícháme a krátce smažíme. Do směsi přidáme rajčata a dochutíme ji tymiánem, chilli kořením, pepřem a solí. Na mírném ohni za občasného míchání necháme 10 minut vařit.

4

Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, pak je slijeme a necháme okapat.

5

Okapané teplé těstoviny rozdělíme na talíře, přidáme k nim směs z pánve, posypeme nasekanou pažitkou a petrželí a podáváme.

Poznámka

Čerstvé žampiony můžeme nahradit žampiony sterilovanými, které před přípravou v sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept