Jednoduchý recept

Kompot z čerstvých hrušek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 48585

Ingredience

750 g Cukr krystal
3 kg Hrušky
1,8 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 416 kcal
Kilojoule 1 742kJ
30% Sacharidy 107 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 8 mg
3% Bílkoviny 2 g

Kompot z čerstvých hrušek postup přípravy receptu:

1

Použijeme drobnější, zralé, ale ještě tvrdé hrušky. Omyjeme je, odstraníme stopky a celé naskládáme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Poté nálevem zalijeme hrušky, sklenice uzavřeme a rozložíme na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 85 °C sterilujeme 35 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 20 minut od bodu varu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept