Jednoduchý recept

Hruškový kompot s citronem

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
1
4
Skvělý recept
4 3 Hruškový kompot s citronem 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 48586

Ingredience

1 ks Citrony
500 g Cukr krystal
2,5 kg Hrušky
3 l Voda pitná
1 polévková lžíce Citronová šťáva

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 501 kcal
Kilojoule 2 097kJ
36% Sacharidy 130 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 21 mg
4% Bílkoviny 2 g

Hruškový kompot s citronem postup přípravy receptu:

1

Hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny a odstraníme z nich pecičky. Na chvíli je ponoříme do vody s citronovou šťávou.

2

Cukr vsypeme do 1,5l vody a nálev povaříme, až se cukr rozpustí.

3

Hrušky vyjmeme, rozdělíme do sklenic a zalijeme prochladlým nálevem. Do každé sklenice přidáme kolečko citronu.

4

Sklenice zavíčkujeme, upevníme svorkami, vložíme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 - 90 stupňů Celsia sterilujeme 20 minut.

5

Hotové kompoty vyjmeme a po vychladnutí odstraníme svorky. Uložíme na temném a suchém místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 15 minut od bodu varu.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
1
4
Skvělý recept