Neslazená zavařená jablka

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
104 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme zralá, možno i padaná jablka. Omyjeme je, očistíme a nakrouháme na plátky nebo hrubé nudle. Rozdělíme do čistých sklenic a důkladně upěchujeme.
  • 2
    Zavíčkujeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 90 °C sterilujeme po dobu 30-40 minut.
  • 3
    Po vychladnutí uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 15. 8. 2015
Neslazená zavařená jablka
Tento tzv. polotovar na moučníky a sladká jídla dělávám už léta z přebytků ze zahrádky. Většinou používám robot s kotoučem na hranolky, ale musím jablka krouhat 2 x. Novější roboty už dovedou připravit i kostičky. Doporučuji nepodcenit dobu zavařování, větší sklenice se zavařují i 50 minut.